Til informasjon:

Vi følger helligdager i henhold til vanlig skolekalender,
alle våre kurs gir informasjon i henhold til antall uker kurset strekker seg over.

Søskenrabatt & Medlemskontigent

Alle som går på kurs hos oss, må betale medlemskontigent. Medlemskontigent, er noe vi betaler inn til Norges Livredningsselskap, og dette dekker forsikring og medlemskap i Norges Livredningsselskap, som er vår paraplyorganisasjon

Last ned søskensrabatt

Svømmenivå

Her er kan du sjekke hvilket svømmenivå barnet ditt er på før du bestiller kurs hos oss.

Nybegynner småbarnssvømming/mini svømme og livredningsklubben

De som er utrygge i vann, eller ikke har deltatt på kurs før. Her går det for det meste på vanntilvenning, lek, holde pust, blåse bobler, litt livredning. Vi flytter barn forløpene til den gruppen der de ferdighetsmessig passer best inn. Hva barnet lærer i løpet av kurset, kommer helt an på barnet selv, hvor fort de blir trygge i vann, og hvordan de takler bla. det å få vann i fjeset og ligge på rygg (slappe av i vannet).

Mål: Ha hodet under vann, flyte på mage og på rygg, gli i vannflata, vite hva forlenget arm er, og hvordan man sikrer seg selv. Litt trening på armbevegelser og benspark.

Litt øvet småbarnssvømming/mini svømme og livredningsklubben

Passer for de som greier å flyte på mage med hodet ned i vannet og på ryggen uten hjelpemidler (kun med litt støtte fra en voksen.) Glir litt alene på rygg og mage. Tør å dykke med hodet under vann, har øynene opp når de er under vannet. Kan bruke to typer forlenget arm, både i vannet og fra land. Vi flytter barn forløpene til den gruppen der de ferdighetsmessig passer best inn. Hva barnet lærer i løpet av kurset, kommer helt an på barnet selv, hvor fort de blir trygge i vann, og hvordan de takler bla. det å få vann i fjeset og ligge på rygg (slappe av i vannet).

Mål: Komme seg fremover i vannet uten hjelp. Hente opp ring/ting fra bunnen. Ha fremdrift både på mage og rygg. Kunne 1-1-3, Hopp fra kant og komme seg tilbake til kant uten hjelp. Livredningshopp.

Øvet småbarnssvømming/mini svømme og livredningsklubben

Passer for de som greier å svømme 20 m på mage og 20 m på rygg, ligger på mage og flyter med ansiktet ned, og så snur over på rygg for å flyte videre (der de ikke når bunnen.) Hopper/stuper fra kant på dypet, og svømmer selv inn til kanten igjen, ta salto i vannet enten forlengs eller baklengs. Kan sjekke om noen puster. (i HLR) Svømme mellom bena til en annen. Vi flytter barn forløpene til den gruppen der de ferdighetsmessig passer best inn.

Mål: Pusteteknikk trenes inn i både crawl og bryst. Armtak og benspark koordineres både på rygg og mage, Stupeteknikk øves inn, ilandføringsteknikker både med og uten bøye. Bruk av kasteline.

Godt øvet/livredningsklubben

Her er det trening til konkurranser i livredning, men man må gjerne trene her uten og delta på stevner også. Livredning er ett supplement til svømmetreningen. Her trenes det også mere på svømmeteknikk og de som ønsker har muligheten til å delta på treningssamlinger. Vi flytter barn forløpene til den gruppen der de ferdighetsmessig passer best inn.

Vi tilbyr andre kurs.

Trafikalt instruktørkurs for sjåførlærere, livredningskurs innendørs/utendørs for lærere og barnehagepersonell, hjertestarterkurs, HLR (Hjerte- lungeredningskurs), Førstehjelp for deg med omsorg for barn, badevaktutdanning. Vi tilrettelegges kursene etter deres ønsker.

Dette er bestillingskurs, ta kontakt for informasjon

Kontakt oss
Telefon: (+47) 46 46 89 64
Epost: info@svommeklubben.info

Om oss

Grenland & Lågen Livredning- Og Svømmeklubb vi er en avdeling under Norges Livredningsselskap som jobber aktivt med drukningsforebyggende arbeide. Vi har hovedkontor i Porsgrunn og holder følgende kurs "Babysvømming, Småbarnssvømming, Søskengrupper, Mini-livredningsgruppe, Svømme og livredningsgruppe, Voksenkurs i svømming, Livredningsopplæring for voksne i skole og barnehage, førstehjelpskurs samt badevaktutdanning."Nina Fostås Bråthen

Daglig leder / Administrasjon

Nina Fostås Bråthen
Mobil: (+47) 46 46 89 64
E-mail: post@svommeklubben.info

Last ned vår brosjyre

Besøk oss på Facebook, vi legger ut løpende informasjon angående våre kurser og oppstartstider samt informasjon hvis et basseng blir stengt eller noen kursdager faller bort.

Besøk oss på FaceBook

Grenland

Grenland Livredning- Og Svømmeklubb Grasrotandelen

Her skrives grenland livredning og svømmeklubb inn under navn, kategori og sted. Eller nummer 987807342 under organisasjonsnummer. (Organisasjonsnummeret kan også oppgis ved innlevering hos tippekommisjonæren neste gang man skal levere inn.) Trykk på “tilknytt” og følg annvisningen.

Lågen

Lågen Livredning- Og Svømmeklubb Grasrotandelen

Her skrives Lågen livredning og svømmeklubb inn under navn, kategori og sted. Eller nummer 914 888 522 under organisasjonsnummer. (Organisasjonsnummeret kan også oppgis ved innlevering hos tippekommisjonæren neste gang man skal levere inn.) Trykk på “tilknytt” og følg annvisningen.