Babysvøming

Kursinformasjon

Babysvømming er en flott aktivitet, som bygger på mye nærhet, hygge og trygghet.

Det er viktig at barnet kommer til undervisningen godt uthvilt, mett og fornøyd. Ha gjerne litt god tid de første gangene til dere kommer inn i en rutine. Håndkle til barnet bør ha en hette for å unngå varmetap fra hodet.

Barnet bader i en tettsittende bukse av typen t-truse, uten bleie under.
Dette får alle våre kursdeltagere første kursgang. Dersom dere velger andre typer, er det viktig at badetøyet er tettsittende rundt lårene og livet. Instruktørene selger også en fôret truse, denne koster 83,-
Badedrakt til barnet kan også benyttes, men da med t-truse under.
Bleien dere tar av barnet før kursstart må tas med hjem, ikke kastes i søplekassene i garderobene.
De første gangene er barna i vannet 15 – 20 min. Dette utvides gradvis til det blir 30 minutter.
Barna blir ofte sultne etter svømmingen, så det vil være lurt å ta med litt mat/drikke.

Så snart barnet begynner å krabbe, må barnet bruke anti-skli sokker fra de er avkledd til de er ferdige i garderoben etter kurset. Dette for å unngå skli-ulykker. Anti-sklisokker kan kjøpes av instruktøren for kr. 25.-

Barn som er under 1 år behøver ikke å dusje før de går i bassenget. Det er viktig at foreldre dusjer uten badetøy før de går i vannet. De må også skylle håret. Bassenget har automatisk kloring, noe som gjør at det blir mindre klor for barna å bade i jo flinkere de voksne er til å dusje i forkant av kursene. Voksne med langt hår må ha på badehette, instruktøren selger dette for 35,- Det koster ikke noe ekstra og være to voksne pr. barn. Søsken kan bli med en gang pr. halvår, det betales da 35,- til instruktøren, dette dekker forsikring.

Det er en høy kant i bassenget, der er det ikke tillatt å la barna sitte, av fare for at de kan falle bakover å skade seg.

Barn som ikke er i form/utilpass eller har smittsomme sykdommer må holdes hjemme. Fravær refunderes ikke. Dersom barnet har eldre søsken som har lyst til å være med en gang i løpet av kurset, kan de dette ved at det betales kr. 35.- til instruktøren dette dekker forsikring. Men husk og informer instruktøren om ekstra gjester gangen før.

Videre kurs: det kan bli sammenslåinger av grupper og endring på dag/klokkeslett. Prisene varierer fra halvår til halvår, utifra antall ganger. Dere setter dere på liste i løpet av de siste kursgangene før vi slutter av hvert halvår. Der skrives også ønsket tid/sted på neste kurs om dere vil ha noe annet en hva dere i dag har og ev. påmelding av søsken, og endring i mail, tlf.nr. og adresse

Medlemskontigent

Alle som går på kurs hos oss blir automatisk medlemmer i Norges Livredningsselskap. Medlemskontigenten dekker forsikring av kursdeltagerene under aktiviteten, man er medlem den tiden man er kursdeltager, vi sørger for inn og utmelding. Dere vil motta medlemsbladet ”Livredderen” som utgis annenhver mnd. Våre instruktører tar årlig livredningsprøve. De oppdateres årlig på instruktørsamlinger og har instruktørutdanning gjennom Norges Livredningsselskap. Ved kursslutt krysser man seg av på liste for om man vil fortsette eller ikke det neste halvåret. Man har automatisk plass videre.