VannGym

Kursinformasjon

Vanngym er en treningsform som er veldig populært i Norge.
Det spesielle med trening i vann er at den skaper like muligheter for gammel som ung, utrent og velltrent, slank og tykk. Det virker forebyggende mot mange muskel og skjelettplager, og brukes til rehabilitering etter mange plager og skader. De aller fleste vil kunne ha glede og utbytte av vanntreningen. Vannet hvisker ut forskjellene på en måte landtrening sjelden kan.

Du vil fort oppdage hvor effektivt man kan trene og holde seg i form i vannet. Du drar nytte av det faktum at kroppen blir lettere i vannet, faktisk veier man mindre enn 5 prosent av den kroppsvekten man har på tørt land! I tillegg støtter vannet alle deler av kroppen.

Risikoen for skader og overbelastninger er minimal fordi belastning på leddene er så liten. Via bevegelse i vannet får du trent opp de aller fleste muskelgruppene .Du bruker vannet som motstand, og du bestemmer selv hvor hardt og hvilket tempo du ønsker å kjøre. Man skal alltid lytte til kroppen sin og kjøre treningen etter det. Vannet gir jevn motstand og demper bevegelsene.

Effekten av vanntrening er imidlertid svært avhengig av hvordan den enkelte jobber med vannet som motstand. Jo høyere tempo og kraft/innsats, desto mer effektivt arbeid. Treningen gir omtrent de samme gevinstene som variert trening på land: Bedre kondisjon/utholdenhet, styrke, bevegelighet, koordinasjon og balanse, økt forbrenning og bedret funksjon, med knapt noen risiko for skade. Vanngymmen blir gjennomført både på dypet og på den grunneste delen av bassenget, hvor det blir spilt fengene musikk til programmet.

Vanngym er utrolig sosialt og gøy!

Instruktøren tilrettelegger gjerne for hver enkel, om man vil ta det rolig eller ha høy intensitet.

Hopping, løping og strekking i vannet gjør mer enn bare å holde deg i god fysisk form. Kombinasjonen av vann og musikk, enten pulserende eller rolig, gjør at de fleste glemmer hverdagens stress og mas mens man er i vannet.
Vi kombinerer styrkeøvelser av armer og bein, utstrekning, kondisjonstrening og mye latter med rolige avslappingsøvelser.

Etter treningen vil man merke at stive ledd blir mykere. Vi fokuserer på bevegelsesmuligheter og man må selv føle på øvelsene, man skal ikke gjøre noe som er vondt eller ubehagelig. Hos oss har man automatisk plass på neste halvårskurs, til man selv sier ifra seg plassen. Dette gjøres primært ved kurset slutt før sommeren og før jul.

Medlemskontigent

Alle som går på kurs hos oss blir automatisk medlemmer i Norges Livredningsselskap. Medlemskontigenten dekker forsikring av kursdeltagerene under aktiviteten, man er medlem den tiden man er kursdeltager, vi sørger for inn og utmelding. Dere vil motta medlemsbladet ”Livredderen” som utgis annenhver mnd. Våre instruktører tar årlig livredningsprøve. De oppdateres årlig på instruktørsamlinger og har instruktørutdanning gjennom Norges Livredningsselskap. Ved kursslutt krysser man seg av på liste for om man vil fortsette eller ikke det neste halvåret. Man har automatisk plass videre.